Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Buscant les teves arrels

la història de la teva família

Per on comencem?

Per començar un arbre us aconsellaria que reuníssiu tota la informació que tingueu, fins i tot la que no sembla important pot ser clau en algun moment per desencallar l’arbre.
 Intenteu dibuixar un arbre amb les dades que tingueu clares i fins on la memòria o els documents us ho permetin. Les dades bàsiques serien els noms i cognoms, data i lloc de naixement i data i lloc de defunció. Si teniu altres dades com data i lloc de matrimoni molt millor.
 Amb aquestes dades que us he comentat ja podeu trobar força informació, és relativament senzill trobar-ne els fills i amb el registre de naixement/bateig dels fills moltes vegades consta el nom i cognoms dels avis d’aquests, amb el que aconseguim noves dades per ampliar el nostre arbre.
 Teniu varies opcions per trobar aquests registres, anar directament a consultar els del municipi, si sabeu on van néixer els fills d’aquests familiars o recorre a alguna aplicació de genealogia. D’aplicacions n’hi ha moltes, algunes totalment gratuïtes, altres directament de pagament i algunes són gratuïtes però amb accés restringit als registres. Familysearch seria una de les gratuïtes amb força registres digitalitzats, alguns encara sense indexar però consultables, per mi de les millors aplicacions sense cost.
 Si feu servir qualsevol aplicació de les que incorporen registres, veureu que a mida que aneu afegint dades us aniran apareixent possibles coincidències, és molt important que només accepteu les que estigueu completament segurs que coincideixen amb el vostre familiar, sinó correu el perill de crear un arbre genealògic que no sigui el vostre.
 
 Si en voleu saber més feu-vos subscriptors i per 5€ al mes podreu accedir a les publicacions/tutorials per a fer iniciar-se en aquest món i us guiaré/respondré dubtes que pugueu tenir a l’hora de fer el vostre arbre.